huurverhogingDe (eventuele) huurverhoging en daarmee het nieuwe huurbedrag gaat elk jaar in op 1 juli. De bewoners krijgen dan minimaal 2 maanden hiervóór bericht van Beveland Wonen.

Dit jaar is er waarschijnlijk iets niet helemaal goed gegaan, waardoor een (groot) deel van de bewoners van ons complex tot op heden nog geen bericht over de nieuwe huur heeft ontvangen.
De bewonersgroep heeft Beveland Wonen hiervan in kennis gesteld en de betreffende afdeling onderzoekt nu wat er is misgegaan. Ook heeft de bewonersgroep Beveland Wonen erop gewezen dat voor de betreffende bewoners de nieuwe huur dus ook niet per 1 juli kan ingaan. Pas als de wettelijke 2 maanden na berichtgeving zijn verstreken mag Beveland Wonen de nieuwe huur in rekening brengen.

servicekosten 2019


Zoals elk jaar krijgt de bewonersgroep van Beveland Wonen inzage in de originele stukken en de berekeningen van onze servicekosten.
Dit kost ons elke keer weer uren aan gepuzzel en onderling overleg en pas als we er helemaal uit zijn en ons fiat hebben gegeven, krijgen de bewoners hun jaarafrekening in de bus. Als het goed is heeft iedereen deze afgelopen week inderdaad gekregen. U kunt er dan ook van uitgaan dat deze afrekening klopt met de werkelijk gemaakte kosten.
Hoewel we ieder jaar wel iets vinden wat niet helemaal goed is gegaan, hebben we er ook dit jaar niet voor niets onze energie in gestoken. Door een vergissing bij Beveland Wonen werd aan ons complex bijna € 500,00 teveel in rekening gebracht. Uiteraard is dit meteen netjes gecorrigeerd en konden wij alsnog akkoord gaan.

Tuinsproeier cruytooren

Van Huurdersvereniging De Bevelanden krijgt de bewonersgroep jaarlijks een gering bedrag om te besteden aan allerhande kleine aankopen. Voorgaande jaren hebben we dit meermalen besteed om nieuwe keukenkruiden aan te schaffen voor de gezamenlijke bakken.

Ook voor 2020 zijn we nog van plan kruiden bij te kopen. Gezien de toenemende droogte van afgelopen jaren hebben we tevens besloten om ook een tuinsproeier aan te schaffen. Hiermee kunnen we de tuin zonder al te veel tijd en energie regelmatig besproeien. We moeten hier even mee experimenteren om erachter te komen waar deze sproeier het best geplaatst kan worden, zodat we er niet per ongeluk de terrasjes of de ramen mee besproeien. We hopen op deze manier dat de bewoners nog jarenlang plezier mogen beleven aan “onze” groene binnentuin.