WELKOM IN DE CRUYTOOREN
Wij heten u als nieuwe bewoner(s) van complex De Cruytooren hartelijk welkom.
Graag stellen wij ons als bewonersgroep aan u voor. Voor algemene vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met:
* Hanneke Meeuwsen, nr. 66e
* Nell Nijssen/Gillis Karreman, nr. 16
* Johan Verschelling, ’s-Heer Hendrikskinderenstraat 74
Op de website Cruytooren.nl kunt u alle informatie terugvinden over ons wooncomplex.
In het mededelingenbord in de centrale hal kunt u informatie over de meest actuele zaken vinden.
De Cruytooren is een afgesloten complex met 42 woningen rond een binnentuin, gelegen nabij het centrum.
De leeftijd van de bewoners varieert van heel jong tot heel oud en alles daar tussenin. De woningen op de begane grond zijn bij voorkeur bestemd voor ouderen en/of bewoners met een fysieke beperking. Veruit de meeste bewoners hebben het hier naar hun zin en wonen er al vele jaren naar tevredenheid.
Door de vorm van het complex hebben alle bewoners zicht op hun buren en door het besloten karakter klinken geluiden extra sterk over de binnentuin heen. Hoewel problemen niet altijd te voorkomen zijn, kunnen de bewoners zelf veel doen om irritaties te vermijden en het gevoel van onderlinge veiligheid te verhogen.
In nauw overleg met elkaar hebben Beveland Wonen en de bewonersgroep een aantal richtlijnen c.q. aandachtspunten opgesteld.
De meeste hiervan zijn vanzelfsprekend, maar een aantal richtlijnen is specifiek voor ons complex.
Voorkom hinderlijk geluid
Zet uw tv of geluidsinstallatie niet te hard en bedenk dat geluid door de hele tuin klinkt, dus houdt uw voordeur dicht als u muziek draait.
Geeft u een feestje of gaat u klussen? Laat het de buren dan even weten.
Bij mooi weer zitten we graag buiten.
Een wijntje of een biertje kan de pret verhogen, maar het volume ook! Wilt u daarom zoveel mogelijk rekening met uw buren houden die rustig een boek willen lezen? Vraag ook uw bezoek om hun stem wat te dempen.
Het geluid van wasmachines en drogers kan doorklinken naar de buren. Rubberdoppen aanbrengen of het toestel iets van de wand afzetten, zijn maatregelen die de geluiden voor de buren verminderen.
Gebruik het weggeefkastje
Naast de toegangsdeur naar de tuin hangt een weggeefkastje. Hier kunt u boeken, cd’s e.d. vinden die u gratis mee kunt nemen. Zelf kunt u er uw eigen boeken e.d. inzetten die u kwijt wilt.
Veilige galerijen
Op last van de brandweer dienen de galerijen vrij te zijn van obstakels. Zet dus geen vuilniszakken of ander materiaal op de galerij.
Het schoonmaakbedrijf maakt eens per jaar de galerijen schoon met een hoge- drukspuit. Voor de rest van de tijd dient u het deel van de galerij voor uw woning zelf schoon te houden. De balustrade van de galerij is niet bestemd voor het ophangen van rekken voor uw wasgoed.
U kunt uw wasgoed, indien u dit buiten wilt laten drogen, aan de binnenkant van uw eigen balkon hangen.
Vervoermiddelen parkeren
De schuurtjes zijn o.a. bestemd voor het stallen van uw fiets. De algemene fietsenberging in de hal is uitsluitend bestemd voor bewoners zonder een eigen schuurtje. In verband met brandgevaar mogen in de algemene fietsenberging geen brommers of scooters worden gestald.
Het is niet de bedoeling dat er fietsen in de tuin worden gezet, evenmin als in de ruimte naast de papierbakken bij de achterdeur. Deze ruimte is alleen gereserveerd voor scootmobielen.
Schone hal en trappenhuis
Eens per twee weken worden de hal, de lift en het trappenhuis schoongemaakt door het schoonmaakbedrijf.
Wilt u in de tussentijd de gemeenschappelijke ruimten ook netjes en schoon houden? Mocht er zich onverhoopt toch een ongelukje voordoen met bijv. een lekkende vuilniszak, wilt u dit dan ook zelf opruimen?
Het is niet de bedoeling dat er folders, kranten of ander materiaal in de hal achtergelaten worden.
In verband met een onbelemmerde doorgang voor hulpdiensten mogen er geen fietsen in de hal geplaatst worden.
Gezamenlijke tuin
De gezamenlijke binnentuin is in onderhoud bij de firma Allemekinders/Habo. Als u wijzigingen zou willen zien in de tuin, vragen we u contact op te nemen met de bewonersgroep. Het is niet de bedoeling dat u plantjes weghaalt of inplant in de borders.
De kruiden in de vierkante bakken zijn bestemd voor alle bewoners. Gebruik hiervoor altijd een schaar en knip van zachte kruiden de toppen af en knip de takjes van harde kruiden, zoals tijm en rozemarijn, ca. 2 cm. boven de grond af. Zo kunnen de kruiden verder groeien en worden de planten voller.
Afval wegbrengen
Uw restafval (incl. groenafval) kunt u kwijt in de ondergrondse container op de hoek Nieuwstraat/Westerstraat. In verband met stankoverlast of ongedierte, doet u er goed aan uw afval niet te lang op te sparen.
Papier kan in de blauwe bakken bij de achterdeur en/of links naast de schuurtjes. De papierbakken worden elke maand door de bewonersgroep buiten gezet.
Wilt u kartonnen dozen e.d. eerst goed plat maken alvorens deze in de bakken te doen en niet los er naast plaatsen?
Tot slot
Mocht u, ondanks deze richtlijnen, toch last hebben van het gedrag van een medebewoner, spreek hem/haar er dan vriendelijk op aan. Soms weten mensen zelf niet dat ze overlast veroorzaken.
Door hen daar vriendelijk op te wijzen bewijst u uw medebewoner en uzelf een dienst!
Voor klachten van algemene aard kunt u terecht bij de bewonersgroep. Voor storingen aan de lift kunt u rechtstreeks bellen met het boven de lift vermelde telefoonnummer. Voor alle andere klachten of reparaties kunt u rechtstreeks contact opnemen met Beveland Wonen.
Wij vinden het prettig als u meedenkt over zaken die betrekking hebben op het wonen in de Cruytooren. Als u daaromtrent suggesties heeft, hoort de bewonersgroep dat graag van u.
Tot slot wensen wij u een fijne woonperiode toe in ons complex.